VERHUUR

Voorwoord

 

 

 

Als kleine jongen en jeugdspeler bij een voetbalclub heb ik hele mooie evenementen mee gemaakt. Als 9 jarig jochie werd ik gevraagd om bij een team te komen zaalvoetballen. Ik kwam in een team te spelen met alleen maar kinderen uit Almere. Met dit team hebben we verschrikkelijk leuke dingen gedaan.

 

Buiten de competitiewedstrijden werd er in gymzaaltjes gespeeld, op hockeyveldjes gevoetbald, we speelden voetvolley en gingen we elk jaar op kamp.

 

Elk jaar werd er een gigantisch groot internationaal toernooi georganiseerd waarbij we als echte voetbalsterren werden behandeld. Het 1e jaar kwamen er alleen nog maar Nederlandse topclubs zoals Ajax, PSV, Feyenoord en Sparta maar de jaren erna kwamen er zelfs buitenlandse clubs zoals Barcelona en Nottingham Forest. Tijdens dit toernooi gooiden we altijd hoge ogen, de wedstrijden werden zelfs uitgezonden op TV en de sporthal was standaard overvol.

 

Als klap op de vuurpijl gingen we een lang weekend naar Milaan waarbij we een jeugdtoernooi speelden. We speelden onder andere tegen Inter Milan. Het mooiste van alles was de thuiswedstrijd van het grote Inter Milan in een overvol San Siro. Met Bergkamp en Jonk in de basis was dit een trip die ik nooit van me leven meer zal vergeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu, ruim 20 jaar verder, hebben we nog steeds contact met de spelers van toen en hebben we het af en toe nog over de mooie momenten die we beleefd hebben. Dit heeft me doen besluiten om met Arno Splinter Sport Events te gaan starten. Ik wil voor kinderen sportevenementen organiseren waarbij ze net zoveel plezier beleven aan de sport zoals ik dat toen heb gehad en nog steeds heb.

 

Biografie

 

Mijn naam is Arno Splinter. Ben geboren in Amsterdam en al 30 jaar wonend in Almere. Ik woon samen met mijn vrouw Sharon en 2 zoons, Kane van 9 en Rafi van 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op mijn 4e verjaardag ben ik begonnen met voetballen bij de plaatselijke vereniging sv Almere. Op mijn 8e verjaardag ben ik gescout door Ajax. Bij Ajax heb ik de hele jeugdopleiding gevolgd van de E1 tot de A1. In die periode heb ik in alle nationale jeugdselecties gezeten. Op mijn 17e werd ik voor het eerst opgeroepen bij Ajax 1. Dit was onder Louis van Gaal en Gerard van der Lem. Dat was de Championsleague wedstrijd Real Madrid - Ajax. Ik ben toen helaas niet ingevallen. Vanaf dat moment ging het snel en heb ik vanaf 96 tot en met 99 in de selectie gezeten. In die periode heb ik helaas niet veel wedstrijden gespeeld maar de wedstrijden die ik wel speelde waren hele mooie waaronder 2 Championsleague wedstrijden (Auxerre en Grasshoppers), Ajax - PSV en Feyenoord - Ajax.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de trainerswissel in 97 van Louis van Gaal was het moeilijk om door te breken bij Ajax. Ik heb de club jammer genoeg verlaten en ging spelen bij de Graafschap. Ik heb nog 4 jaar voor de Graafschap gevoetbald maar het is niet geworden wat ik er van verwacht en gehoopt had. Uiteindelijk ben ik elk jaar iets lager gaan voetballen.

 

Een aantal jaar geleden kon ik nog naar Omniworld en zou ik trainer worden van de C2 van deze club maar ik heb er toen voor gekozen om bij Bennekom te blijven en eerst mijn trainersdiploma te halen. Ik kwam erachter dat de combinatie van zelf voetballen en trainer zijn een geweldige combinatie is. Na 3 jaar stage gelopen te hebben bij opnieuw Ajax heb ik alle diplomas behaald en kan ik spelen en training geven waar ik maar wil. Doordat ik in mijn periode als voetballer heel veel slechte maar ook goede trainers heb gehad heb ik mezelf gevormd en weet ik nu waar ik voor sta.

 

Doordat ik mijn TC 1 heb behaald kreeg ik ook aanbiedingen van clubs om die te gaan trainen. Maar omdat ik nog jong was heb ik er voor gekozen om nog een jaar het betaalde voetbal in de gaan. Het werd AGOVV bij opnieuw John van de Brom (was mijn trainer ook bij Bennekom). Ik heb dat jaar ruim 20 wedstrijden gespeeld, werd dat jaar assistent trainer van 1e klasser sv Huizen en werd ook trainer bij voetbalschool Players United te Amsterdam en ook trainde ik mijn kinderen bij de minis. Door al deze ervaringen was ik klaar om te starten met mijn eigen voetbalschool.